300, 720 ml

Taru

Cederfatet

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Taru sake (innebär lagrad på fat).
Bryggd på Wakamizu-ris polerat till 55% och
Chiyonishiki-ris polerat till 63%.
Lagrad 3 månader på japanska 72 liters använda Akita-cederträfat.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +3 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Taru sake passar till grillade och sauterade fiskrätter, skaldjur, grytor på kött, grönsaker och friterade rätter. Kan med fördel njutas som aperitif.

Kikusakari Taru är torr , medelfyllig med milda, eleganta toner av mineral och någon pepprighet. 

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Kiuchi Brewery marknadsför sin aprodukter under varumärket KIKUSAKARI - Kejsarens Krysantemum

Bryggd av Kiuchi Brewery, Naka-Shi, Ibaraki-Ken, Japan.

Ursprungsland: Japan

Ibaraki

Japan


Powered by fakta