720 ml

Sugi

Cederträdet

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Taru sake (innebär lagrad på fat).
Bryggd på ris polerat till minst 70%
och lagrad på japanska 72 liters cederträfat.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +1,5 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 14,6%vol.

Taru sake passra till grillade och sauterade fiskrätter, skaldjur, grytor på kött, tempura och andra friterade rätter, kan med fördel njutas som aperitif.

Sugi är torr, krispig med karaktär och färgton från fat, med inslag av vitpeppar, mineraler och örter.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Denna ädla sake har en vacker färgton från fatlagring.
Njut av doften från japanskt cederträ.

Bryggd av Kino Tsukasa Brewery, Kainan, Wakayama, Kishu, Japan.

Ursprungsland: Japan

Wakayama

Japan


Powered by fakta