300 ml

Awasaki

Blommande Bubblor

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Sparkling Junmai Shu.
Denna sake är bryggd på Hyogo-Kita-Nishiki-ris polerat till 65%.
Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -80 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 6,5%vol.

Passar utmärkt som aperitif, alkoholsvag festdrink
och till desserter.

Fujuku Awasaki är en sake där en andra jäsning fått ske i flaskan, liknande den traditionella champagnemetoden. Detta ger en sake med bornyr av naturlig kolsyra. Fin lätt söt fruktighet av lyché, persika och blodgrape med en fräsch spritsighet.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°- 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.
Viss fällning från jästen kan förekomma, skakas försiktigt vid servering.

Kobe Shu Shin Kan marknadsför sina produkter under
varumärket Fujuku som är en förkortning av Fukurokuju,
en av gudarna som ger god lycka.

Bryggd av Kobe Shu Shin Kan Breweries, Ltd,
HigashiNada, Kobe, Hyogo, Japan.

Ursprungsland Japan.

Hyogo

Japan


Powered by fakta