300, 720 ml

Kurashizuzu

Bryggeriets Färska Droppar

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Ginjo Usu-Nigori
Innebär att denna sake är ofiltrerad vilket lämnat lite rissediment kvar i flaskan, och är lätt spritsig. Saken fylls på dirket på flaska direkt från pressningen och pastöriseras sedan i flaskan. 
Bryggd på Wakamizu-ris polerat till 50%
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +1 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Usu-Nigori passar till tempura, friterade och kryddstarka rätter samt grillad fisk, kan med fördel njutas som aperitif. Flaskan bör skakas försiktigt före servering för att fördela sedimentet.

Kurashizuku är halvtorr, medelfyllig och spritsig med blommig orientalisk ton av jasmin och har en fräsh ung karaktär.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Kiuchi Brewery marknadsför sina produkter under varumärket KIKUSAKARI - Kejsarens Krysantemum

Bryggd av Kiuchi Brewery, Naka-Shi, Ibaraki-Ken, Japan 

Ursprungsland: Japan

Ibaraki

Japan


Powered by fakta