500 ml

Koten

Himmelsk mognad

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Koshu (en Junmai-shu som mognadlagrats minst 6 år på ståltank, ibland, som denna, årgångsbetäcknad.
Bryggd på Miyama Nishiki-ris polerat till 65%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -5 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 14,6%vol.

Koshu passar till lätt friterade rätter, charkuterier som pata negra och serrano skinka, samt fårost som manchego, kan också njutas som apretif.

Koten är bärnstensfärgad, halvtorr med viss syra, fyllig och komplex med umami-toner och inslag av knäck, torkade aprikoser, nötter och mineral som påminner som sherry.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom några månader.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt under ett flertal år.

Igarashi Shuzo marknadsför sina produkter under varumärket TENRANZAN - Kjesarens berg.

Bryggd av Igarashi Shuzo, Hanno City, Saitama, Japan.

Ursprungsland: Japan

Saitama

Japan


Powered by fakta