300 ml

Hana Hato

Den Skimrande Duvan

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Kijoshu (i denna typ ersätts hälften av det vatten som normalt tillsätts vid bryggningsprocessen med färdig sake. Den färdiga produkten lagras i 7 år).
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -45 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt. Extra söt eller torr kan få angivelser utanför denna skala)
Alkoholhalt: 16,6%vol.

Junmai Kijoshu passar till stekt eller grillad fisk, charkuterier, sauterad gåslever eller till desserter, högklassig choklad och grönmögelostar, kan med fördel njutas som aperitif.

Hana Hato har bärnstensfärg, är söt, knäckig och komplex med inslag av choklad, farinsocker, bittermandel och torkad frukt. Vissa drag av sherrytoner kan förnimmas. 

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom några månader.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 3 år.

Bryggd av Enoki Shuzo Co. Ltd, Hiroshima, Japan.

Ursprungsland: Japan

Hiroshima

Japan


Powered by fakta