500 ml

Hana Hato Oak

Den Skimrande Duvan

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Kijoshu (i denna typ ersätts hälften av det vatten som normalt tillsätts vid bryggningsprocessen med färdig sake. Den färdiga produkten lagras i 4-7 år).
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -48 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt. Extra söt eller torr kan få angivelser utanför denna skala)
Alkoholhalt: 17,3%vol.

Hana Hato Oak är helt unik och visar på spännande möjligheter och experimentlusta för utveckling av sake. Den görs på en Junmai Kijoshu, som ytterligare mognadslagrats på amerikanska ekfat under två år.
Rekommenderas som digestive eller avec.

Hana Hato Oak har bärnstensfärg och tydlig ekfatskaraktär med vaniljtoner, är söt och komplex med inslag av choklad, torkad frukt, fikon, ananas och sötlakrits med en aning bränd ton och viss örtighet. 

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom några månader.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 3 år.

Bryggd av Enoki Shuzo Co. Ltd, Hiroshima, Japan.

Ursprungsland: Japan

Hiroshima

Japan


Powered by fakta