300, 720 ml

Kuro Ushi

Svarta tjuren

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junami Shu
Bryggd på två sorters ris polerade till 50% respektive 60%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +2 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 14,6%vol.

Junmai shu sake passar till sushi, sashimi, grillade fiskrätter, tempura, äggrätter, kyckling och sallader, kan med fördel njutas som aperitif.

Kuro Ushi är halvtorr och fruktig med inslag av äpple, melon, päron, banan, mandel, vinbärsblad och kastanj.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Detta är en högklassig sake bryggd enligt traditionella metoder med omsorg och heder av Nate Shuzouten Co,
846 Kuroe, Kainan, Wakayma, Japan.

Ursprungsland: Japan

Wakayama

Japan


Powered by fakta