Kozaemon Miyamanishiki
Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Tokubetsu Junami Shu
Bryggd på Shinano Miyamanishiki-ris polerat till 55%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +2 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 16%vol.
Passar
till sushi, sashimi, grillade fiskrätter,shabu shabu,hummer,krabba och
andra skaldjur och sallader. Kan med fördel njutas som aperitif.
Kozaemon
Miyamanishiki är halvtorr, fyllig, blommig och fruktig med inslag av
citrus, mandarin och honungsmelon. Lång komplex eftersmak.
Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.
Nakashima har anor från 1702 och marknadsför varumärkena Kozaemon som är ägarens namn och Shiroku.
Bryggd av Nakashima Brewery Co Ltd, Mizunami City, Gifu, Japan.
Ursprungsland Japan.
Ladda ner produktblad
Gifu
Japan
