300, 720 ml

Kozaemon Miyamanishiki

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Tokubetsu Junami Shu
Bryggd på Shinano Miyamanishiki-ris polerat till 55%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +2 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 16%vol.

Passar till sushi, sashimi, grillade fiskrätter,shabu shabu,hummer,krabba och andra skaldjur och sallader. Kan med fördel njutas som aperitif.

Kozaemon Miyamanishiki är halvtorr, fyllig, blommig och fruktig med inslag av citrus, mandarin och honungsmelon. Lång komplex eftersmak.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Nakashima har anor från 1702 och marknadsför varumärkena Kozaemon som är ägarens namn och Shiroku.
Bryggd av Nakashima Brewery Co Ltd, Mizunami City, Gifu, Japan.


Ursprungsland Japan.

Gifu

Japan


Powered by fakta