720 ml

Kozaemon 3 YO

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Shu.
Denna sake är bryggd på 5 rissorter (Ecchuu Gohyakumangoku, Hidahomare, Banshuu Yamadanishiki, Shinano Miyamanishiki och Banshuu Yumenishiki polerat till 80%.
Lagrad: 3 år på ståltank.
Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +4 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Passar till sushi, sashimi, grillade fiskrätter, tempura,
äggrätter, kyckling och sallader, kan med fördel
njutas som aperitif.

Kozaemon 3 Years Old är torr, fyllig och gord på fem rissorter vilket är unikt. Det ger en komplex torr, nötig, mineralkaraktär med inslag av svamp och kastanj och jordiga associationer. Lätt mognadston av typ fino sherry.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°- 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år

Nakashima har anor från 1702 och marknadsför varumärkena
Kozaemon som är ägarens namn och Shiroku.
Bryggd av Nakashima Brewery Co Ltd, Mizunami City, Gifu, Japan.


Ursprungsland Japan.

Gifu

Japan


Powered by fakta