300, 720 ml

Chikurin Fukamari

Bambuskogens Djup

Nihon-shu, japanskt risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Shu
Bryggd på Yamada Nishiki-ris polerat till 60%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +4 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Junmai shu passar till sushi, sashimi, grillade fiskrätter, skaldjur, kyckling, inlagda grönsaker och sallader, kan med fördel njutas som aperitif.

Chikurin Fukamari är fyllig, torr och komplex med karaktär av skogssvamp, mineraler, kastanj, anis och nötter.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Bryggd av Marumoto Brewing Co, Kamogata, Okayama, Japan.

Ursprungsland: Japan

Okayama

Japan


Powered by fakta