720 ml

Kozaemon Yamahai

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Ginjo Yamahai. Yamahai betyder att den är spontanjäst.
Denna sake är bryggd på Bizen Omachi-ris polerat till 50%.
Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +3 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 16.8%vol.

Passar till sushi, sashimi, gillade fiskrätter, shabushabu, hummer, krabba och andra skaldjur samt sallader, kan med fördel njutas som aperitif.

Kozaemon Yamahai är torr, fyllig och robust med karaktär av mineraler, nötter och kastanjer samt en ton av lufttorkat oxkött. Lång komplex eftersmak.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°- 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år

Nakashima har anor från 1702 och marknadsför varumärkena
Kozaemon som är ägarens namn och Shiroku.

Bryggd av Nakashima Brewery Co Ltd, Mizunami City, Gifu, Japan.

Ursprungsland Japan.

Gifu

Japan


Powered by fakta