720 ml

Kippuku Kinju

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Ginjo Yamahai. Yamahai betyder att den är spontanjäst.
Denna sake är bryggd på Miyama Nishiki-ris polerat till 55%.
Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -2 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Passar till grillad fisk, robusta och smakrika rätter, grillat kött och ungsrostade rotfrukter. Kan njutas som aperitif.

Denna sake är fyllig och elegant och något robust.
Doft av kastanj, mandel, gräs och nyslagen halm. Komplex och fyllig smak av anis.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°- 14°C kan värmas till c:a 45°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år

Miyasaka Brewery marknadsför sina produkter under varumärket Masumi.

Framställd av Miyasaka Brewing Company, Ltd., Suwa, Nagano, Japan.

Ursprungsland Japan.

Nagano

Japan


Powered by fakta