720 ml

Gassan No Yuki

Snön Från Berget Gassan

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Ginjo
Denna sake är bryggd på Dewa san san-ris polerat till 50%.
Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +1 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Passar till sushi, sashimi, fisk-skaldjursrätter och sallader, både asiatiska och svenska. Prova gärna till kyckling-eller räksallad, fisk i ugn eller gratäng.

Denna sake är halvtorr, ren och mjuk i smaken.
Doft av friska gröna äpplen, melon, ris och anis. Dewa san san är ett unikt ris för Yamagata.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°-14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år

Gassan Brewery marknadsför sina produkter under varumärket Ginrei Gassan.

Framställd av Ginrei Gassan Company, Ltd., Sagae City, Yamagata, Japan.

Ursprungsland Japan.

Yamagata

Japan


Powered by fakta