300, 720 ml

Kioke Shikomi

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Junmai Daiginjo.
Denna sake är bryggd på Hitachi-Nishiki-ris polerat till 40-45%.
En del av jäsningen, moromi, görs på använda träkar.

Ingredienser: ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +4 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 16.5%vol.

Passar till ostron, sushi, sashimi, grillade fiskrätter, hummer, krabba och andra skaldjur, kan med fördel njutas som aperitif.
Kioke Shikomi är fyllig och torr med inslag av tropiska frukter, och toner av mineraler, krita, musselskal, nötter och umami, avslutas med en lång komplex eftersmak.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10°- 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år


Kiuchi Brewery marknadsför sina produkter under varumärket
Kikusakari som betyder Kejsarens Krysantemum.

Bryggd av Kiuchi Brewery, Naka-Shi, Ibaraki-Ken, Japan.

Ursprungsland Japan.

Ibaraki

Japan


Powered by fakta