300 ml

Tokubetsu Honjozo Twist

Premium Honjozo

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Honjozo
Bryggd på Wakamizu-ris polerat till 50%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: +1 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.

Honjozo är en bra men enklare saketyp som passar till de flesta asiatiska rätter och kan serveras varm. Är också lämplig att använda i matlagning.

Tokubetzu-Honjozo är medelfyllig, halvtorr och fruktig. Tokubetzu betyder special vilket i denna honjozo innebär att man polerat ner riset extra mycket.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C men denna kan serveras rumstempererad eller värmas till 37°-50°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.

Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Kiuchi Brewery marknadsför sina produkter under varumärket KIKUSAKARI - Kjesarens Krysantemum.

Bryggd av Kiuchi Brewery, Naka-Shi, Ibaraki-Ken, Japan.

Ursprungsland: Japan

Ibaraki

Japan


Powered by fakta