180, 720 ml 1,8 l

Karakuchi Gold

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake

Kvalitetsbeteckning: Futsuu Shu

Bryggd på Miyama Nishiki-ris polerat till 68%
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.

Torrhet: +3 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 15%vol.



Futsuu Shu är en bra men enklare saketyp som passar till de flesta asiatiska rätter och kan serveras varm. Är också lämplig att använda i matlagning.



Passar till grillad fisk, yakitori, teriyaka, sukiyaki, grillat kött och japanska grytor.

Denna sake är frisk, torr, lätt och dricks gärna varm. Doft av gräs, mandel, anis och gråpäron.

Lätt, ren, medelfyllig smak med inslag av mineral.



Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C men denna kan serveras rumstempererad eller värmas till 37°-50°C.

Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.

Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.



Miyasaka Brewery marknadsför sina produkter under varumärket MASUMI



Bryggd av Miyasaka Brewery Company Ltd, Suwa, Nagano, Japan.



Ursprungsland: Japan

Nagano

Japan

Powered by fakta