720 ml

Asamurasaki

Morgonrodnaden

Nihon-shu, japansk risbrygd, sake.
Kvalitetsbeteckning: Akai Sake. Bryggs på gamla antika rissorter, kodai mai som är rödaktiga. Mycket sällsynt kvalitet.
Bryggd på Asamurasaki-ris polerat till 65%.
Ingredienser: Ris, kojiris (mältat ris), vatten.
Torrhet: -3 (på skalan +10, mycket torr, till -10, mycket söt).
Alkoholhalt: 14%vol.

Akai sake passar till orientaliskt kryddade rätter och getost, kan med fördel njutas som aperitif. Det röda riset odlades i historisk tid med är numera mycket sällsynt.

Asamurasaki är medelfyllig, halvsöt med en naturligt röd färg, påtaglig rökighet, med aromer av inlagda jordgubbar och tranbär.

Kvalitetssake skall serveras kyld, 10° - 14°C.
Öppnad flaska förvaras försluten och kyld
samt bör konsumeras inom 3 veckor.
Oöppnad flaska kan sparas svalt och mörkt upp till 2 år.

Kiuchi Brewery marknadsför sina produkter under varumärket KIKUSAKARI - Kejsarens Krysantemum

Bryggd av Kiuchi Brewery, Naka-Shi, Ibaraki-Ken, Japan

Ursprungsland: Japan

Ibaraki

Japan


Powered by fakta