Fixis internship på Kiuchi Brewery

Fixis internship på Kiuchi Brewery

För ungefär 2 veckor sedan kom jag hem från 16 dagar i Japan, som spenderades på Kiuchi Brewery i Mito, Ibaraki.

Kiuchi Brewery är sedan länge ett bryggeri vi jobbar med. Vi har både sake, sparkling umeshu och deras öl i Akebonos sortiment.

Efter min senaste vistelse på bryggeriet i Januari, i samma veva då jag tog John Gauntners Sake Professional Course steg 1 i Tokyo, bjöd Toshiyuki (en av bröderna som äger bryggeriet) in mig att praktisera hos dem under några veckor. Ett erbjudande som jag gladeligen tackade ja till!

Under min vistelse fick jag en rejäl fördjupning i kunskap om sake och ölbryggning. Första veckan spenderades i deras sakebryggeri där jag hjälpte till med blötläggning, riskokning, koji och framför allt kai-ire. Jag kan säga att jag är glad att jag tagit upp min träning igen för hade jag inte gjort det hade jag inte orkat med all kai-ire då det går ut på att man stöter och blandar moromin i tanken med hjälp av en lång paddel. Eftersom vi gjorde ginjo under perioden jag var där fermenterade all sake i kylrum och det är då viktigt att hålla en hög och jämn jästpopulation med hjälp av noga omrörning. Beroende på i vilket stadie moromin är har den olika tjocklek och textur vilket såklart gjorde det lättare och svårare att röra om.

Hur som helst, så sjukt häftigt att få vara med under bryggningsprocessen och snacka om att de jobbar hårt på bryggeriet!

nest_is_best.JPG koji_making.JPG 

Powered by fakta